Se alege un loc, se investește în el muncă, se adugă voința de a fi cel mai bun, se condimentează cu pasiunea pentru mâncare, se acompaniază cu o bere rece și se servește cu prietenie și încredere. Apoi, chiar înainte de gustare, se adaugă secretul.

Despre secretul bunului gust de la Casa cu bere, colțul de Praga din Bistrița, am stat #DePoveste cu partner manager-ul Crina Suciu.

Mihaela Ivan: Cum a început povestea Casa cu Bere?

Crina Suciu: A început firesc, ca un pas spre ceva ce îmi doream. Ideea a fost a lui Dan Ciobănică, iar eu am acceptat provocarea de a face parte din acest proiect, treptat, studiind gastronomia şi făcând cursuri în domeniu. Aş putea să zic că totul a început din pasiunea. Pasiunea pentru bunul gust.

Tot proiectul Casa cu Bere este unul complex, pe lângă partea gastronomică, Staropramen a adus plusvaloare, pentru că ei sunt partenerii nostri. Ei s-au implicat foarte mult în partea de branding şi aşa a prins contur primul proiect Staropramen, de acest gen, din România.

Un aspect foarte important este faptul că Staropramen este singura bere de la noi din ţară care face asocierea dintre bere şi mâncare,  oferă o direcţie pe care noi o adaptăm specifcului local.

Mihaela Ivan: De ce crezi că vin oamenii aici, la Casa cu Bere?

Crina Suciu: În primul rând, sunt atrași de concept, aici găsesc confort, inclusiv în mâncare. Totul este confort food, exploatând tot ce găsim la nivel local. Lucruri simple, naturale cu inserţii exotice, care să scoată din anonimat produsele. Sloganul nostru este: Un loc pentru toate şi la locul lor.

Mihaela Ivan: Care este preparatul vedetă?

Crina Suciu: De la început, noi am evitat să avem un astfel de produs, specialitatea casei sau a bucătarului, am vrut ca oaspeţii noştri să decidă care va fi, pentru fiecare dintre aceştia. Să se regăsească ei în ceea ce își doresc să găsească la noi, în ceea ce îşi doresc să experimenteze.

Tocmai pentru a fi deschişi către clienţii noştri, vom avea meniuri de sezon, de iarnă şi de vară, lucru mai noi pe piaţă.

Mihaela Ivan: Fiind un loc în care berea-i la ea acasă, simţiţi că s-a schimbat percepţia despre alimentul acesta?

Crina Suciu: Da, se simte! Aşa cum prezintă şi meniul, cele patru dishu-uri sunt asociate cu cele patru sortimente Staropramen, pe care clienţii noştri chiar le găsesc interesante şi mulţi ţin cont de ele. Oricum, este un proces de învăţare de durată.

Mihaela Ivan: Ce evenimente se pot face la voi? Spaţiul este aerisit, mare, confortabil.

Crina Suciu: Multe tipuri de evenimente, sonorizarea este foarte bună, mai ales datorită spaţiului, fiind cu tavan înalt. Până acum am organizat concerte de care noi suntem foarte mulţumiţi, de exemplu cel cu Bogdan Ivan, cu trupa Moonlight Breakfast, o seară cu DJ în cadrul unui party corporate de Crăciun şi cel de zilele trecute cu trupa Farfarello. Tatonăm şi ideea unui Stand-up, deci vor fi evenimente pregătite special pentru clienţii noştri. Gândim pentru vară, un spaţiu de joacă pentru copii, având un spaţiu generos, inclusiv petreceri tematice pentru copii, poate chiar mini târguri.

Mihaela Ivan: Cine sunt clienţii voştri?

Crina Suciu: După patru luni de funcţionare, pot spune cu siguranţă că vin persoane de toate vârstele, oameni faini, deschiși la nou și curioşi.

Ne-am dorit ca meniul nostru să fie unul atractiv, oferta de bar să fie una variată şi fiecare să poată să-şi aleagă ce i se potriveşte, în fiecare moment.

Mihaela Ivan: Unde vreţi să ajungeţi cu proiectul acesta?

Crina Suciu: Să fie startul unui proiect mai amplu, dar păstând aceeaşi linie, un loc pentru toate şi la locul lor.

Mihaela Ivan:  Preparatul preferat?

Crina Suciu: Destul de greu să aleg doar unu, dar fac un efort şi zic că pulpa de raţă confiată, cu piure de cartofi şi varză roşie, care se împacă foarte bine cu Staropramen Granat, o bere fructată, aromată.

Mihaela Ivan: Dacă tot am ajuns la finalul interviului, spune-ne dacă la un desert, de exemplu un tort de ciocolată, merge o bere?

Crina Suciu: Da, cu siguranţă, la desert merge obligatoriu o bere rece, neagră!

Mâncarea…, mâncarea este o endorfină, ne ajută să simțim gustul vieții, iar când e însoţită de o bere potrivită… este cu noroc!

CHECK IN  Casa cu bere!