La împlinirea a 70 de ani de la adoptarea “Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului”, sărbătorim • Ziua Internaţională a Drepturilor Omului •, promovând libertatea, demnitatea, egalitatea, înțelegerea între oameni, unitatea, spunând  “Să construim și să trăim într-o lume #FărăUră!”

🕊Este fundamental să înțelegem drepturile omului pentru propriul sine, ca cetățeni ai unei națiuni, dar și pentru a lupta împotriva oricărei exploatări.
↪️ De asemenea, drepturile omului se referă și la relațiile dintre noi toți, deoarece respectându-ne putem trăi în comunităţi fondate pe înțelegere şi unitate.

🤝Așadar, anul acesta, când se împlinesc 70 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres a arătat în mesajul său că “drepturile proclamate în Declaraţie se aplică tuturor – indiferent de rasă, credinţă, zonă geografică sau orice altă diferenţă. Drepturile omului sunt universale şi eterne. De asemenea, ele sunt indivizibile. Drepturile civile, politice, economice, sociale şi culturale reprezintă un tot unitar.”


#ZiuaInternaționalăADrepturilorOmului 

Să trăim în fiecare zi Fără Ură!

Sursa: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud