În facultate [la Cluuuj] am avut un prof foarte tare, Cherecheș. Cei care au făcut la U.Babeș-Bolyai, știu despre ce șcriu eu aici.
No, profu’ ăsta de Științe Politice, a șocat niște generații pentru că trebuia să visezi noaptea sistemele politice, apoi la lucrări să respecți niște reguli /foarte stricte. [23:59]

Și în momentul ăsta îmi amintesc cum a venit la primul curs, avea un sacou de catifea negru, s-a sprijinit de catedră și a rugat să se închidă ușile, pentru că după el nu mai intră nimeni.
Ne tremurau ochii în cap.

Apoi, ne-a luat pe rând și ne-a întrebat- „Ce este politica?”
Habar nu am ce am răspuns, dar știu sigur ce a zis el: „Mă… sunteți praf, dar unii dintre voi, după cursul ăsta o să știe câte ceva.”

De atunci au trecut mai mult de 7 ani, ani în care peste cursurile alea și ce ne-a învățat profu’ s-a cimentat cu practică.

În 9 aprilie predau și eu pentru prima dată unor studenți, un curs de „știință politică”, botezat #ProfilDePolitician și pe bune că am așa niște emoții.
Faza e că am ținut mai multe training-uri pentru oameni deja aflați #PeScenaPolitică sau pentru cei care fac parte din organizații politice de tineret, dar studenții sunt altfel.

Interesul lor este să afle niște lucruri wow, care să-i inspire, să-i facă atenți pe parcursul celor 4 ore și să-și dorească să știe mai multe, mai multe.

În 9 aprilie, la cursul „Profil de politician” o să le prezint, așa cum zice și titlul, niște profiluri de actori politici, elemente esențiale, diferențiatori, vulnerabilități, ce se află în spatele non verbalului, dar și ce este în umbră, în culisele scenei politice.
La cererea domnului Marcvart o să atingem și partea de protocol și etichetă diplomatică.

Nu știu cât de multe cunosc studenții, dar #NumaZic că va fi show: energie, informații [#PeSurse], exemple, exemple, exemple și…
așa cum a zis și profu’ meu în sacouri de catifea, sper că după cursul ăsta, studenții o să știe ceva [mai multe] despre politica #peBune.

Mulțumesc pentru invitație Assp Ub!

2

Related Post

Comments