Percepția nu-i (mereu) realitate!
Și cred că o să tooot scriu treaba asta, până când o mână de oameni (măcar) o să fie curioși să caute și să-nțeleagă niște fenomene.
↪ De exemplu, în momentul ăsta, când zici #Brexit, spui Theresa May. Ea e cea vocală, dă înainte cu brExitul UK din UE și cară bolovanul acesta de 3 ani de zile.
Nu mai amintesc că acordul de ieșire a picat de trei ori la vot în Parlamentul de la Londra.

👉Unde vreau să ajung…?! La începutul poveștii BREXIT, adică la inițiator, la David Cameron, fostul prim-ministru al Regatului Unit și lider al Partidului Conservator.

❗Așa-i că ați uitat de unde a pornit povestea Brexit?
Sincer, și eu! Dar căutând ceva, dau de anunțul că fostul premier conservator britanic David Cameron îşi va publica în 19 septembrie o lucrare autobiografică intitulată ”For the Record”. Evident că în ea o să găsim amănunte/explicații despre decizia lui Cameron de a convoca referendumul pentru Brexitul din 23 iunie 2016.

Data publicării ei nu-i întâmplătoare, ziua deciziei (finale) a Brexitului fiind 31 octombrie 2019.

↪Revenind! Că-i bun, că-i rău Brexitul, asta-i altă discuție, ce vreau să subliniez eu este că:
• În viața (politică), fă-ți țeluri, nu obsesii!
• Ca să poți să ai o părere despre ceva, caută să descoperi și să-nțelegi întreaga poveste.
Pentru că suntem bombardați cu informații, dar ne lovesc doar cele repetate, construite bine și cu impact emoțional/senzațional, lucrăm cu percepții, nu neapărat cu realitatea.

Apoi, percepțiile construiesc realitatea și intrăm în „niște filme” pe care nu le mai putem gestiona.
👉În loc de concluzie:
Donald Tusk, Președintele Consiliului European spune că l-a avertizat pe Cameron că ”nu există apetit pentru o revoluţie”, şi adaugă: ”L-am întrebat pe David Cameron: De ce ai decis acest referendum, este atât de periculos, de stupid chiar”.
‘El mi-a spus – şi am fost într-adevăr surprins şi chiar şocat – că unicul motiv a fost propriul său partid. ”(Mi-a spus că) se simţea cu adevărat în siguranţă, dar credea în acelaşi timp că nu există riscul unui referendum, dat fiind că partenerii săi de coaliţie, liberalii, vor bloca această idee a unui referendum. Dar pe urmă, în mod surprinzător, a câştigat şi nu a mai existat un partener de coaliţie.
Aşa încât, paradoxal, David Cameron a devenit victima reală a propriei victorii.”

PS:
• Partidul Brexit este pe prima poziţie în intenţiile de vot ale electoratului britanic – http://s9.ro/mx7
• Theresa May rostogolește bolovanul Brexit. Așteptăm 31 octombrie să vedem pe cine va cădea!

👉 Vezi aici declarația lui Tusk:

https://www.facebook.com/watch/?v=1122241884624862