Există o categorie de oameni care au menirea să-i facă pe ceilalți fericiți, să aducă acel ceva care să transforme un moment simplu, într-un spectacol. Ovidiu Danci este unul dintre ei. Pe oriunde a fost, București, emisiunea „Dansez pentru tine”, University of Music and Theatre Munich- Germany, Teatrul Național de Opera și Balet „Oleg Danovski”,  Colegiul Național de Artă „Octav Bancilă”, el a creat, cu grație, mereu în pași de balet.

Anul trecut și-a ascultat inima și a făcut un pas și mai important, s-a mutat la Bistrița și și-a îndeplinit visul, acela de a avea o Școală de balet. Indirect, a schimbat destinul unor copii care și-au descoperit pasiunea pentru unul dintre cele mai complexe moduri de exprimare artistică, baletul.

În urmă cu un an am renunțat la viața mea, la familie, proiectele de televiziune și mi-am îndeplinit cel mai mare vis, o școală de balet acasă, la Bistrița. Am rătăcit singur prin lume și a fost devastator de greu, de un an suntem împreună, profesori, părinți, prieteni și mulți boboci de lebădă. Vă mulțumesc din adâncul sufletului că de un an de zile sunt fericit zilnic. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze.- Ovidiu Dnaci, Art Director al Școlii de balet

Mihaela Ivan: Pasiunea pentru balet a creat un vis, acela de a avea propria Școală de balet. Ai participat inclusiv la emisiunea „Dansez pentru tine”, pentru ca acesta să devină realitate, iar după ce ai „rătăcit singur prin lume și a fost devastator de greu”, ai reușit! Acum se împlinește un an de când visul a devenit realitate. Care au fost ingredientele pe care le-ai folosit pentru a face magia asta?

Ovidiu Danci: Ingredientele, pot spune că au fost mai multe…. . Pentru prima dată în viață mi-am ascultat inima și m-am reîntors acasă la Bistrița să construiesc ceva măreț, prima școala de balet, apoi iubirea pentru meserie, dar mai presus de toate, dragostea pentru copii. Restul a venit atât de natural prin bunăvoința lui Dumnezeu, iar cealaltă parte a rețetei se datorează Laurei Boldor.

Mihaela Ivan: Viața ta a avut ritmuri diferite, când tango, când cha-cha, dar cel mai bine te simți în pași de balet. Ce însemnă pentru tine baletul?

Ovidiu Danci: Baletul înseamnă cel mai frumos mod de viața, este disciplină și educație, un corp armonios și beneficii pe viața la cel mai elitist nivel.

Mihaela Ivan: Cum a fost primită Școala de balet by Ovidiu Danci în Bistrița-Năsăud și câte studiouri ai ajuns să ai în județ.

Ovidiu Danci: Școala de balet a fost un succes neașteptat de la început, care m-a făcut sa fiu extrem de responsabil. Din dorința de a avea acces cât mai mulți copii,  în primul an am deschis al doilea studio la Prundul Bârgăului și apoi la Maieru. Acum la aniversarea de un an al școlii de balet am anunțat deschiderea Studio4 la Feldru și în Noiembrie facem fericiți copiii din Năsăud și împrejurimi.

Mihaela Ivan: În doar un an de zile, Școala de Balet Ovidiu Danci a primit diverse premii și distincții, iar eleve care au făcut primii pași de balet sub îndrumarea ta au fost admise în cadrul Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj-Napoca. Ce urmează?

Ovidiu Danci: Primul an al Școlii de balet a fost un an greu însă foarte frumos, răsplătit cu premiul 1 la un concurs cu tradiție națională, 5 fete au fost acceptate la liceul de coregrafie Octavian Stoia din Cluj.  Sute de copiii și-au urmat visele și marea pasiune pentru gimnastica și balet. Urmează invitații din elita baletului mondial, primul spectacol al Școlii, posibilitatea unor burse la academia de balet din München și la școala de balet a operei din Paris, prin bunăvoința Doinei Delay și legenda baletul internațional Judith Touros.

Mihaela Ivan: Un mesaj pentru bobocii tăi de lebădă și părinții lor.

Ovidiu Danci: Copiii trebuie sa-și urmeze pasiunile și visurile, sa ajungă oameni cu adevărat fericiți, iar părinții trebuie sa-i încurajeze și sa-i susțină pe toate planurile. Ma bucur enorm ca părinții de la școala de balet nu vor cu orice preț, meserii convenționale pentru micuții lor, ci visează cu ochii larg deschiși cum peste ani vor călători în întreaga lume la cele mai mari opere și teatre sa își vadă copiii aclamați la scena deschisă de elita mondială.