1 ianuarie 2019

Tu ce făcei ieri pe la ora 19.00? Te pregăteai de Revelion, așa-i?
⛽️ Minunat! Vezi, că exact la ora aia, când lumea nu era atentă, Guvernul Orban a majorat accizele la carburanți, cu 9,11%, după o zi de la eliminarea supraaccizei.
↪️ Da, știu că nu mai înțelegi nimic, mai ales după o campanie agresivă cu ieftinirea combustibilului.

🤦🏻‍♀️ Pe scurt, practic a scăzut prețul, să fie efectul acela psihologic de veste bună de-nceput de an, teoretic s-a schimbat modificarea.
E un #NoapteaCaHoții, dar mai special, că și-au ales noaptea de Rev. Păi, nu știu ei?!

↪️ Las’ că știu și eu că dacă face ceva rău PNL, nu vă pasă, găsiți rapid-rapid explicații și e de vină altcineva, dar eu tot vă zic care-i realitatea.
___________________
Aici îți las mai multe detalii, dacă vrei să vezi în ce stil joacă:
🔴🔴🔴 Finanţele au decis, marţi, 31 decembrie, la ora 19, că ieftinirea de 45 de bani/l cu tot cu TVA efectuată de Parlament este prea mare, dar şi că nivelul minim al accizelor din UE este prea mic, şi au 👉👉MAJORAT accizele cu 9,11% faţă de nivelul publicat cu o zi înainte în Monitorul Oficial!

🔴 Dacă respectă legea publicată în Monitorul Oficial și decid să transfere integral efectul eliminării supraaccizei în prețul la pompă, COMPANIILE ar trebui să opereze ieftiniri de 45 de bani/l (acciza + TVA aferentă). Dacă respectă noua listă cu accize publicată fără bază legală de minister, COMPANIILE ar trebui să reducă prețurile cu 31 de bani la benzină și cu 32 de bani/l în cazul motorinei.

Deci, se face transfer de responsabilitate!?

👉👉👉 …și #VesteaProastăAZilei este că mica ieftinire nu va ține. 😞

• Stiripesurse: http://s9.ro/12qc
• Site-ul oficial al Ministerului de finanțe: http://s9.ro/12qe
• Profit.ro: http://s9.ro/12qd

Update 7 ianuarie

👉 Pe principiu’ greșeala recunoscută-i pe jumătate iertată, Ministerul Finanțelor recunoaște că a majorat ilegal nivelul accizelor! Doar că, #peScenaPolitică totul se taxează! ☝️

⛽️ Apoi, nu este clar ce se întâmplă cu nivelul accizelor pentru acest an, deoarece potrivit actului normativ intrat luni în ședința de guvern, noile prevederi urmează a se aplica “începând cu anul 2020”?!? Dragilor, am intrat deja în 2020! #NumaZic

⛽️ Totuși, companiile care comercializează carburanți au decis să respecte “indicația” Ministerului de Finanțe și au ieftinit benzina și motorina cu doar 32 de bani/l.

🤦🏻‍♀️ Wai, ce le abramburiți! Asta-i din categoria, dacă nu-i poți convinge, zăpăcește-i?!
Și, când te gândești la cât au trâmbițat măsura asta!
0.32 bani…

Update 9 ianuarie 2020