Băi, de când suntem mici, ne-ntreabă care-cum: „Ce vrei să te faci când ești mare?”, apoi la interviuri de angajare, „Unde te vezi peste X ani.” Astfel, devine musai să-ți hotărăști azi, viitorul.

Acu’, nu-i neapărat un lucru rău, să ai obiective, dar se omite ceva și mai important, PRINCIPIILE.
Principiile sunt semnele de circulație care-ți coordonează viața. Fie că ai, ori ba, nu știu ce țintă, avândule vei fi mereu în acord cu tine și bineînțeles că o să te ducă pe drumul care își este portrivit. Deci, tot către niște obiective!

Neavând principii, numa obiective, o să fii orbit de ținta pe care ți-ai propus-o și o să ajungi să-ți strivești eul, să calci pe ceea ce ești tu cu adevărat, numa ca să-ți atingi scopul. Asta-i o disonanță și cred că-i și cauza din care, unii oameni care par împliniți sunt de fapt nefericiți sau sunt nepotriviți în locul în care au ajuns.
Au atins obiective care dau bine în ochii altora. „Știi bine că în ochii celorlalți poți să fii cineva, dar în sufletul tău ești exact cât înțelegi.” ( Tu ai iubi un om ca tine? – Cristi Grosaru)

Tre’ să recunosc că nu am obiective de astea mărețe, să ajung nu știu unde și nu știu ce, pentru că viața mi-a demonstrat că se poate schimba totul într-o secundă și „nu-i pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește”.

În schimb, am niște principii:
1. Adevărul. Orice s-ar întâmpla, fii sincer. Evită să cauți scuze și vinovați. Spune adevărul.
2. Muncește. Absolut tot ce faci, fă cât poți de bine, cu responsabilitate și implicare 100%.
3. Nimeni nu are dreptul să te calce-n picioare!!!
4. Mulțumește! Spune cuvântul „Mulțumesc”, de câte ori este cazul, dar mai ales, arată-ți respectul față de cei ce te ajută, prin fapte! ( regula MTI- „mulțumesc”, „te rog”, ”iartă-mă”)
5. Respectă principiile, în orice conjunctură!

•••Scriu toată treaba asta, chiar dacă mi-e greu să o fac, in memoriam pentru tatăl meu care s-a dus deja de 2 luni, să se facă înger. Lui îi plăcea tare mult să scriu și… pentru el o să o fac în continuare. Apoi, nu știu… poate că ajută pe cineva.

Concluzia este că obiectivele-s bune, dar principiile-s esențiale. Poate că pe unii o sa-i dezamăgești, dar având principii, pe tine nu o să te dezamăgești niciodată!

• PS1: „Să vrei să fii puternic în detrimentul fericirii este una dintre cele mai subtile forme de minciună personală.”- ( Tu ai iubi un om ca tine? – Cristi Grosaru)
• PS2: Te iu …până la sfârșitul lumii.