În timp ce noi ne uităm la cum a luat Udrea un 6 (netrecut în catalog), se aude așa în depărtare: „Coreea de Nord a întreprins un nou test cu rachetă balistică.”
Și ne gândim că…no bine mă…ăia-s nebuni. Sunt la capătul lumii, fix-pix.
Serios?
Lumea asta fiind rotundă și globalizată este ca un ghem, îi dai drumu’ și se deșiră.
Nu vreau să zic că intră SUA în război cu Coreea de Nord (nu acum), dar ce vreau să subliniez este că Phenianul insistă să fie OFICIAL luat în considerare ca putere nucleară.

Are la activ vreo 6 teste nucleare reușite și a dat pe tun 3 teste nucleare, doar anul acesta. Au fost și niște rateuri, că au tehnologie un pic mai slabă ca americanii și rușii, dar insistă.
Ceva semne că se pun paie pe foc există, deoarece secretarul de stat american Rex Tillerson a fost în Coreea de Sud, China și Japonia, iar mesajul lui a fost cel de epuizare a „răbdării Statelor Unite faţă de Coreea de Nord şi a eşecului diplomaţiei.”

Dacă mai punem în calcul și ipoteza aia că în ultimii ani, fiecare președinte SUA a avut propriul război:
• Ronald Reagan – Războiul Rece
• George H. W. Bush – Războiul din Kuweit
• Bill Clinton – Războiul din Iugoslavia
• George W. Bush- Afganistan &Irak ( fără Obama care și-a creat platforma electorală pe ieșirea din război)
, am putea să facem o predicție că și Trump o să aducă SUA în postura de combatant al regimurilor agresoare și lider al lumii libere, prin eliberarea nord-coreenilor și garant al securității globale.
…și dacă mergem cu ipoteza mai departe, (oricum e târziu și cine ajunge să citească până aici 😁 ), Trump poate să folosească un presupus conflict cu Coreea de Nord pentru a distrage atenția de la problemele interne, Rusia nu s-ar băga în asta că strategic e greșit, China se chinuie deja de ani buni să aibă o imagine curată pentru Vest, deci stă și ea cuminte, UE ar susține demersul SUA, că e firesc, Coreea s-ar unifica și Trump intră în cursa pentru al doilea mandat, jucând în deplasare.

Bun, o să las asta aici, să nu-mi ziceți că nu v-am zis!

Revenind în viteză în UE. A stai că suntem în „ritmuri și intensități diferite”, nu mai e cu viteze, mâine 29 martie UE intră în negocierile pentru Brexit. De fapt, Prim-ministrul britanic Theresa May va adresa o scrisoare Uniunii Europene prin intermediul căreia va anunța oficial retragerea Marii Britanii din blocul comunitar.

Atât #PeScenaPolitică!