În cadrul ședinței Colegiului Prefectural, cu 3 zile înainte de manifestările dedicate Zilei Naționale a României, în an centenar, prefectul județului, Ovidiu Victor Frenţ, a prezentat activitățile ce vor avea loc, iar Colonelul Mircea Gologan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a transmis faptul că:

“Ambiția noastră este să avem cea mai mare paradă din istoria Bistriței, pentru a sărbători cum se cuvine centenarul Marii Uniri. Comandantul paradei va fi col. Ioan Cristurean, locțiitorul comandantului Brigăzii, și vor fi aproximativ 750 de participanți, în 18 blocuri de paradă, din tot Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Vom avea și Crucea Roșie, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, Cercetașii României.

Vom participa cu aproape 60 de mijloace tehnice și vom avea și câteva premiere privind armamentul cu care vom defila: rachete antitanc dirijate, de ultimă generație, avioane de cercetare fără pilot și niște sisteme de observare și conducere a focului artileriei”
De asemenea, acesta a afirmat că vor fi împărțiți în piață 500 de fluturași cu textul Imnului Național.” 🇹🇩