Cu ocazia Zilei Veteranilor, ne cinstim eroii care au rescris istoria României şi au pus sacrificiul personal în slujba binelui naţiunii.

Prezentă la ceremonia organizată cu ocazia acestei zile, am transmis mesajul prim-ministrului României și a prefectului județului, Ovidiu Victor Frenț.

De asemenea, ca fiică a unui militar veteran, plt. adj. pr. (r) Maria Ivan, mama mea, care a fost în trei misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan, am ținut să subliniez că pentru mine veteranii sunt adevărate modele de ambiție și curaj!

Știu ce însemnă să-ți aștepți părintele acasă, să tresari la fiecare știre tristă din zonele de conflict, dar și bucuria reîntoarcerii în formație completă.
Vă respect că indiferent de cauză, aveți România în dreptul inimii și vă suntem recunoscători pentru ceea ce ați făcut și faceți pentru țara aceasta frumoasă!

 “Sacrificiul ostaşilor români a făcut posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, obiectiv naţional care a schimbat istoria ţării noastre. Peste puţin timp vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Întreaga noastră recunoştinţă eroilor care au contribuit la clădirea României Mari!

Gândurile noastre de consideraţie se îndreaptă faţă de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, care au apărat cu patriotism, bărbăţie şi mult curaj valorile şi interesele naţionale.
Tot astăzi îi cinstim pe militarii români prezenţi în ultimii ani în teatrele de operaţii internaţionale, sub mandat NATO, ONU, OSCE sau UE. Este noua generaţie de învingători. Au avut şi au un rol important în menţinerea păcii şi securităţii în zone de conflict, recunoscut de partenerii externi, au sprijinit populaţiile locale să îşi ia soarta în propriile mâini şi să aibă o viaţă mai bună, au consolidat încrederea aliaţilor în România şi au adus mult prestigiu ţării noastre – de asemenea, cu sacrificii din partea lor şi a familiilor.


Ne gândim astăzi cu multă compasiune la familiile care au pierdut în misiuni fiul, soţul, tatăl sau pe cineva drag. Omagiul nostru celor 29 de eroi care au dovedit sacrificiul suprem. Celor răniţi în misiuni le dorim putere şi sănătate, iar celor aflaţi în teatrele de operaţii – să se întoarcă cu bine acasă!

În numele meu şi al Guvernului României, îmi exprim recunoştinţa faţă de veteranii români! Sunt mândră că fac parte din poporul cu astfel de eroi! La mulţi ani, România!”