Evenimentul acesta îmi amintește de un drum. Drumul Cluj –Bistrița, o rută pe care mi-am tocit cauciucurile.

Dar unul dintre drumurile alea mi-l amintesc perfect, nu pentru că ningea, nu din cauza poleiul  sau a pietricelelor din nisipul de pe asfalt, care-mi loveau parbrizul, ci pentru că veneam după o zi de stat prin Spital și aveam o foaie pe care scria doctoricește că e nevoie să mă operez la genunchi.

Cu toate că locul de oprire era Dej, adică jumătatea drumului, am tras pe dreapta imediat după ce am ieșit din aglomerația orașului. Da și de durere, dar mai ales pentru că CDul ajunsese la „Sentenced – May Today Become The Day” și în tot contexul ăla, muzica m-a scuturat. A fost momentul în care mi-am propus eu că e musai să mai găsesc și alte soluții în afară de a lăsa medicul să se joace cu meniscul și cu rotula mea.

Da, toată puterea și optimismul au venit de la muzică! Apoi, am făcut tot a fost nevoie să-mi rezolv problema, iar de 3 ani alerg în cadrul Maratonului București și…

Tot prin muzică este susținută cauza a 4000 de pacienți sociali. Fundația Policlinicii Sociale Regina Maria organizează Concertul Caritabil de Crăciun pe 8 decembrie, pentru a promova și susține accesul la sănătate al pacienților fără venituri și asigurări sociale și la educație al copiilor ce provin din familii dezavantajate,

Astfel, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Evreiesc de Stat vor urca violonistul Alexandru Tomescu, artistul care a câștigat dreptul de a cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu și artista Irina Sârbu& Band.

Evenimentul Caritabil de Crăciun își propune să informeze și să sensibilizeze societatea cu privire la situația pacienților fără venit și fără asigurări sociale sau cu venituri mici din Policlinicile Sociale Baba Novac și Sala Palatului, dar și a copiilor din cele două centre educaționale, cel din Băneasa și cel din Clinceni, cât și să strângă fonduri pentru susținerea acestora.

“Pacienții noștri sociali au povești de viață diferite: oameni cu educație precară care au muncit întreaga viața ca zilieri astfe lîncât la bătranețe nu au nici un venit, tineri iesiți din centre de plasament care își caută încă un drum în viață, femei tinere cu copii care nu au avut șansa unei familii iubitoare. Există și pacienți sociali educați, trecuți de cincizeci de ani care intr-o zi au pierdut serviciulși nu au mai reușit apoi să se reintegreze.Rămași fără venituri și fără asigurări de sănătate, singura soluție medical pe care o mai au sunt policlinicile noastre sociale”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul Fundației Policlinici Sociale Regina Maria

De 6 ani, Policlinica Socială Baba Novac este singura de acestfel din București care oferă consultații și tratamente persoanelor fără venituri și fără asigurări medicale. În 2016, peste 2.000 de pacienți sociali au accesat servicii medicale complexe în mod gratuit. Iar la Policlinica Socială Sala Palatului, în ultimul an au fost oferite servicii medicale pentru peste 2.000 de persoane cu venituri mici și foarte mici.

Din 2011, de la lansarea proiectului Afterschool Clinceni și în 2012 a Centrului Educațional Băneasa, peste 140 de copii care rămân singuri acasă, fără ajutorul părinților sau cu foarte puțin ajutor din partea acestora, au fost implicați în activități educaționale și îndrumați de doamnele Mitra Enayati și Melania Medeleanu. Pe lângă temele de la școală, copiii participă la ateliere de engleză, pictura,gastronomie, totul pe baza unor soli de principii de educație morală și spirituală.

Toate fondurile obținute din vânzarea biletelor la Concertul de Caritate din 8 decembrie vor fi folosite în beneficial pacienților sociali și a copiilor din cele două centre educaționale. Detalii despre bilete, aici.

Hai că se poate! Hai la concert…

Muzica are darul ăsta… de a da putere, de a uni oamenii, indiferent de credințele, originile, background-ul social sau aspirațiile lor.

Muzica face bine!