Până unde pot să meargă bloggerii, cu proiectele/isprăvile lor?
Păi, având în vedere că 6 dintre ei au ajuns să intre în unitățile #SIE, să stea de vorbă cu soldaţi şi gradaţi profesionişti [cred!?!], am putea să spunem că bloggerii ajung acolo unde unii nici nu visează.

Cei 6 fantastici, să zic așa, au fost chemați să vadă cu ochii lor ce înseamnă să lucrezi în Serviciul care se ocupă cu obținerea de informații secrete, necesare României. Cu furnizorul ăla de informații pentru alte structuri ale Statului, care-și desfășoară activitatea în afara granițelor țării.

În articolele lor, bloggerii au reușit să surprindă aspecte foarte interesante din ceea ce înseamnă a fi spion.

Așa cum zice Costin Cocioabă „nu e mereu ca în filmele cu James Bond, unde este prezentat doar spectaculosul meseriei […] cei care pleacă în misiuni schimbă pașapoartele ca pe șosete, Serviciul având un departament care se ocupă, printre altele, cu așa ceva. Ca-n filme. […] nu umblă nimeni mascat pe stradă, nu e nimeni plin de mușchi și de scheme kung-fu, iar fetele nu poartă un pistol mic lipit de picior. Poți afirma lejer contrariul, cadrele fiind oameni cât se poate de normali, care au terminat, de exemplu, filologie, psihologie, politehnică, dreptul, teologia sau medicina.[…] nu te poți angaja pe pile.” etc.

Măi și citeam, citeam articolele lor și mai că mi-a trecut prin cap să aplic, că în perioada asta ➡️ 02.04 – 30.04.2017, chiar se pot depune dosare. Însă, când am văzut că „fetele nu poartă un pistol mic lipit de picior”, hmm…m-am răzgândit.
Lăsând gluma la o parte, intrați pe site, citiți ce au scris colegii și dacă vi se aprinde un beculeț, aveți între 23-35 ani, aplicați și cine știe, poate că intrați în Agentia de Spionaj.
Sunt: 40 de posturi de ofițeri operativi, 15 posturi de ofițeri specialiști limbi străine și 30 posturi de ofițeri specialiști IT.

„Avem nevoie de oameni lucizi; cei care caută cu orice preț adrenalina nu sunt potriviți pentru misiuni, pentru că atunci când lucrezi cu patimă, nu te mai controlezi și îi crești șansele „țintei”. […] Un element important în munca noastră este inteligența emoțională – capacitatea de a-ți recunoaște sentimentele și care îți permite să înțelegi comportamentul celorlalți, spune Raluca.”- Scrie Victor Kapra#PeBlog.

Descoperă SIE prin ochii bloggerilor.