Am bucuria să vă anunț că în data de 12 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” va susține un concert extraordinar de Crăciun, la Bistrița, la Palatul Culturii, de la ora 18:00.

Acesta face parte din turneul național și va aduce bistrițenilor vestea sărbătorilor de iarnă prin cântece interpretate în maniera unică, plină de har și emoție a celui mai renumit ansamblu coral românesc.

Printr-o tradiție susținută de peste 50 de ani, ansamblul coral aduce, an de an, în sufletele românilor, emoția și bucuria Crăciunului, prin magia interpretării desăvârșite, dar și prin repertoriul ales.

Anul acesta am căutat să includ în program piese recognoscibile publicului, pe care involuntar începe să le fredoneze, dar nu am pierdut din vedere nici introducerea de compoziții muzicale noi, pentru pentru că Madrigalul și-a asumat mereu acest rol de promovare a repertorului valorous, dar mai puțin cunoscut. M-a preocupat să mențin un echilibru între accentele moderne, prin prezența compozitorilor contemporani, fără să ignor interpretările clasice, dar și să păstrez o anumită armonie din punct de vedere repertoricesc, între piesele de inspirație românescă și cele internaționale. De fiecare dată ne dorim, ca prin aceste concerte de Crăciun, să aducem în inimile ascultătorilor bucuria și emoția sfintei sărbători a Nașterii Domnului, dăruindu-le, prin muzică, o mică parte din măreția acestui moment”, a declarat Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În perioada 8 – 19 decembrie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, va susține concerte la Caracal, Bacău, Bistrița și Tîrgu Mureș, turneul urmând să se încheie la București, cu cele două concerte extraordinare de Crăciun din 18 și 19 decembrie, de la Ateneul Român.

Din programul concertelor de Crăciun nu vor lipsi lucrări de marcă din repertoriul internațional, specifice sărbătorii nașterii Domnului, precum „Stille Nacht”, dar și lucrări tradiționale românești, printre care „Leru-i, Doamne, Ler”, „Noi umblăm și colindăm” sau „Vine Crăciunu` pe sară”.

Așa cum scriam și ieri, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin, Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat “brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală.

Mai multe informații, puteți afla din interviul #DePoveste, pe care mi l-a oferit Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”, anul trecut:

Ne vedem la concertul Madrigal, în data de 12 decembrie, la Palatul Culturii din Bistrița.

*Biletele se găsesc la sediul Palatului Culturii, de luni până vineri de la ora 09:00 – 13:00.