Mai toate explicațiile din lumea asta stau în laboratoarele cercetătorilor. Deci, cum să nu-i iubești?

Începem, bineînțeles cu cercetătorii britanici, mai exact cei de la King’s College din Londra care au analizat conținutul media online utilizat de peste 8.500 de gemeni (identici și non-identici), cu vârsta de 16 ani și au ajuns la concluzia următoare: comportamentul online este influențat de ADN. Mai exact că genele, sau ereditatea, sunt responsabile pentru mai mult de o treime din diferențele privind modul de utilizare al conținutului educațional online, a jocurilor sau a formelor de divertisment digital.  Aici, găsiți studiul de cercetare, dacă sunteți interesați de mai multe detalii: Personalized Media: A Genetically Informative Investigation of Individual Differences in Online Media Use

Deci, nu-s eu de vină că sunt conectată 20 din 24- online, ADN-ul, viața, soarta, destinul e vinovat. Pfu, ce m-am liniștit acum!

Un alt studiu de cercetare, de data aceasta realizat de Kaspersky Lab arată că social media lasă oamenilor un gust amar. Goana după aprecieri joacă un rol central în acest sentiment, 42% spunând că sunt invidioși când prietenii lor primesc mai multe aprecieri decât ei. No, asta chiar că-i trist!

În plus, cercetarea arată că utilizatorii resimt invidie atunci când văd viețile aparent mai fericite ale prietenilor lor, pe rețelele de socializare.

În cadrul acestui sondaj au participat 16.750 de persoane din toată lumea și a scos la iveală frustrarea oamenilor referitoare la social media.

Câteva cifre interesante:

  • Utilizatorii intră pe aceste rețele din motive pozitive și pentru a se distra. Cei mai mulți (65%) le folosesc pentru a păstra legătura cu prieteni și colegi și pentru a vedea postări amuzante (60%).
  • Oamenii petrec destul de mult timp aici pentru a-și crea profilul digital și a-l umple cu tot felul de momente frumoase, postând lucruri care îi fac să zâmbească (61%) și spunându-le celor din lista de prieteni ce bine se distrează în vacanțe (43%).
  • 72% dintre utilizatori sunt deranjați de publicitatea care a devenit agresivă.
  • În ciuda dorinței de a avea sentimente pozitive în urma interacțiunilor pe rețelele de socializare, atunci când văd postările fericite ale prietenilor – despre vacanțe, hobby-uri și petreceri, utilizatorii rămân deseori cu sentimentul amar că alții se bucură de viață mai mult decât ei.
  • 59% dintre respondenți s-au simțit nefericiți când au văzut fotografiile prietenilor de la o petrecere la care nu au fost invitați.
  • 45% au mărturisit că pozele din vacanță ale prietenilor au avut o influență negativă asupra lor.
  • 37% dintre participanți au spus că, uitându-se la postările lor anterioare, făcute în momente fericite, au senzația că trecutul era mai bun decât viața lor din prezent.

O cercetare anterioară a arătat, de asemenea, frustrarea oamenilor legată de social media:

  • 78% dintre cei intervievați spunând că au luat în calcul posibilitatea de a renunța la conturile de pe rețelele de socializare.
  • Singurul lucru care îi face pe oameni să rămână este frica de a nu-și pierde amintirile digitale, cum sunt fotografiile, precum și contactul cu prietenii.

Pentru a-i ajuta pe oameni să decidă dacă vor să-și păstreze conturile pe rețelele de socializare sau nu, fără să-și piardă amintirile digitale, Kaspersky Lab dezvoltă acum o nouă aplicație – FFForget care le va permite utilizatorilor să își facă backup la toate amintirile lor de pe rețelele de socializare pe care le folosesc și să le păstreze într-un container sigur, criptat.

Deci, după ce apare aplicația, putem să facem și un backup la amintiri.

Eu deja m-am înregistra pe ffforget.kaspersky.com. – pentru a primi update-uri și informații și să fiu printre primii care vor avea acces la ea.

Buun, pe asta am rezolvat-o, next!?

A..era să uit de o veste care știu că o să vă bucure foarte tare.

Am văzut că v-a cam supărat noul format al Messenger-ului de la Facebook. No, nu-i nimic, se poate și mai rău. Facebook pregătește introducerea de reclame în serviciul Messenger, iar primele simulări urmează să aibă loc următoarele săptămâni în Australia și Thailanda.

Gata, că ADNul meu îmi spune să plec acasă, să-mi văd de viață în offline!