Ai trecut de multe ori pe lângă Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc”, dar știai că acolo, frumos rânduite, stau 300.000 de volume #MusaiDeCitit?

La Fondul documentar sunt 22.137 de volume, multe titluri făcând parte din patrimoniul cultural-naţional.

Ca orice loc, clădirea Bibliotecii Județene are o poveste.

• Aceasta a fost construită între 1883-1884, după planurile arhitectului Carl Schdbel pentru a adăposti reşedinţa medicului Garnizoanei Bistriţa.

• După Marea Unire de la 1918, clădirea a fost trecută în proprietatea Ministerului de Război al Regatului României, imobilul fiind atribuit prinţului Carol pe perioada cât a fost mutat disciplinar la Bistriţa, în anul 1919.

• Apoi, în 1947 a devenit sucursala judeţeană a Băncii Naţionale a României.

• De 8 ani, clădirea e reabilitată de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, iar prin hotărârea Președintelui Emil Radu Moldovan, aceasta devine sediul Bibliotecii Județene.

Încă ceva #DeȘtiut: avem #BibliotecăDigitală, bibliotecă video, zilele acestea secțiile: „împrumut pentru adulți și pentru copii” s-au îmbogățit cu noi volume, iar sala de lectură este deschisă.

Alte informații găsiți pe site, iar dacă ajungeți pe la Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud, d-nul. Dir. Ioan Pintea o să vă spună și mai multe lucruri interesante, care o să vă facă să reveniți la “casa cărții” din #PoartaTransilvaniei.