Trăim niște timpuri în care oamenii renunță la tot pentru carieră. Au trecut vremurile-n care oamenii renunțau la tot pentru oameni, din iubire, pasiune, de drag de familie.
Cariera-i pe primul loc!
Ni se pare ciudat să renunțăm la asta pentru a fi aproape de cei dragi! E catalogat chiar stupid să-ți oprești așa-zisa evoluție pentru a fi lângă cineva.

Chiar știu ce zic, deoarece aproape 10 ani am fost departe de ai mei, zile de naștere, sărbători, evenimente importante, probleme… la majoritatea am fost absentă, pentru CĂ CArieră, chestii de la care efectiv „nu am cum să lipsesc”, „oportunități”, însă acum 1 an și 6 luni, brusc am simțit că trebuie să las totul și să vin acasă.

Și am făcut cel mai bun lucru deoarece am apucat să mai văd ochii tatălui meu pentru un an de zile!
Poate că ți se pare ciudat că tot scriu despre EL, dar o fac de drag și pentru că atâta timp cât vorbesc despre tata, el trăiește în amintirile noastre, ale tuturor!

Și când nu mai pot de dorul lui, am învățat să nu-nchid ochii, că dorul doare și mai tare. Așa că scriu, vorbesc și le spun tuturor ce inimă ai avut.

• M-ai învățat să ofer totul, când la propiu ți-ai dat jos haina de pe tine, cuiva care avea nevoie! Amintește-ți că oamenii o să se-ndoiască de ce o să le zici, dar o să creadă ceea ce o să faci!

• M-ai învățat să muncesc, „că asta rămâne după noi”, faptele și ceea ce am clădit. Tata a muncit până în ultima clipă, nu pentru că nu i-ar fi ajuns ce avea, ci pentru că el iubea munca, îi plăcea să vadă lucrurile făcute ca la carte: „mă, când faci o treabă, fă-o cum trebuie!”. Și-a pus sufletul în tot ceea ce a făcut cu mâinile lui, până la ultima suflare.

• M-ai învățat să nu depind de nimeni. Să bat la ușa cuiva ca să ofer ceva, nu să cer. Muncește, ca lumea să aibă nevoie de tine, nu tu să ai nevoie de ea.

• M-ai învățat să fiu puternică, chiar dacă o să fiu percepută ca fiind dură, altfel voi fi călcată-n picioare. Însă, pentru a putea fi dur ca să ceri de la alții, mai întâi trebuie tu să oferi.

• M-ai învățat să trec cu demnitate peste orice și să nu plec capul, pentru că așa sabia-l taie! Capu’ sus!

• M-ai învățat să fiu sinceră, orice s-ar întâmpla, pentru că adevărul este cel mai puternic scut. Dacă ești sinceră și harnică ai doborât toate armele. Fii curajoasă, îndrăzneață și fermă și vei fi de neînvins!

• M-ai învățat că răzbunarea o face soarta! Putem să ne descărcăm sufletul zicând tot felu’, dar atât. Răzbunarea este un capitol fără fapte!
(…iar lista este nesfârsită, ca dragostea pe care ți-o purtăm).

Mâine se fac exact 6 luni de când ai plecat să te faci înger și, chiar și așa, m-ai învățat multe.

Ai trimis oameni care ne-au fost alături, care au știut să ne respecte doliul, iar pe cei care ne-au lovit fără milă i-ai îndepărat.
Mai sunt oameni care lovesc, dar știm că atâta timp cât tu ești îngerul nostru, nu o să poată să ne facă niciun rău!

Apoi, ca și acum, când nu mai pot de dorul tău, scriu și-mi amintesc că ești în inima mea!
Moartea este numai o graniță a vieții, nu și a iubirii pe care ți-o purtăm.
Te iu!

PS: MULȚUMESC omului care azi a îndeplinit una din dorințele tatălui meu. Aprecierea, respectiv „dovada că fac o treabă serioasă!”