Sunt conștientă că zilele astea, în centrul atenției este cozonacul ăla așa pufos, cu multă nucă, iepurașul (care habar n-am cum a ajuns în sărbătoarea asta creștină), iar de salata boeuf, acu’ pe bune, mai are rost să mai zic ceva de ea? Dacă salată boeuf nu e, nimic nu e.
Dar voi intrerupe, numa’ un pic, pregătirile de sărbătoare zicând că ăștia de la CNN o țin una-ntruna cu știri CĂ COreea de Nord este pregătită de atac, cu bombele nucleare din dotare, iar vecinii lor, chinezii au anulat zborurile către Coreea de Nord, pe motiv că nu-s cereri de zbor. #EFiresc

Am mai scris despre asta, aici.

Ideea este că azi, armata din Coreea de Nord a zis într-un comunicat, negru pe alb că „Vom lansa cel mai dur și necruțător contraatac împotriva SUA și a forțelor care îi sunt vasale astfel ca agresorii să nu poată supraviețui.”
Scenariul acesta este foarte posibil, deoarece mâine este „Ziua Soarelui”, adică aniversarea fondatorului țării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un și din imaginile surprinse de satelit se pare că s-au pregătit deja să facă al șaselea test nuclear.
În același timp, armata Statelor Unite este pregătită să lanseze un atac preventiv împotriva Coreei de Nord. Asta dacă Phenianul va efectua testul nuclear.
Sursele spun că au fost amplasate două distrugătoare SUA, la o distanță de aprox. 500 de kilometri de poligonul de teste nucleare nord-coreene. Adică sunt pe front, amblele flancuri în așteptare de comandă de la Comandantul Suprem/ Kim Jong-Un vs. Donald Trump.

Mai mult, premierul japonez, Shinzo Abe a zis că-l susține pe Trump și a avertizat că armata nord-coreeană ar putea avea inclusiv arme chimice. A făcut aluzie la ce s-a întâmplat în Siria.
Da’ nici cu „rușii nu mi-e rușine”. Tocmai am văzut că, după ce SUA a lovit Afganistanul, joi, cu bombă [GBU-43/B], cea mai puternică armă americană, numită și ”mama tuturor bombelor”, în presa rusă au apărut articole conform cărora Moscova are „tatăl tuturor bombelor”, de patru ori mai puternic decât cel american. #BodybuildingPolitic

Trump atacă și la propriu și la figurat. A început acum 7 zile cu Siria, a continuat cu Afganistan și mușchii se încordează în fața Coreei de Nord.

Cu atacul din Siria, Trump a compromis imaginea Rusiei, care stă de pază regimului lui Bashar al-Assad, dar n-a reușit să oprească „tunurile americane”, se zice că a crescut în sondaje (emoție) și a transmis un mesaj clar Chinei: „Ori ești cu mine, ori ești cu mine, uite ce pot să fac.”
Deci, gata cu izolaţionismul naţionalist #AmericaFirst #AmericaGreatAgain, e un fel de America In WAR Again.

Cozonc? 😕
Update>
*Coreea de Nord a eșuat în lansarea unei rachete balistice.
*Donald Trump: China lucrează cu SUA în problema nord-coreeană

2

Comments