Politicienii (și nu numai), în aparițiile/discursurile lor fac niște gesturi care au capacitatea să puncteze câte ceva și/sau să asigure viralizarea momentului.
Pe principiul ăsta, chiar azi la Summitul UE de la Roma, prim-ministrul polonez Beata Szydło a mimat că nu va semna Declarația de la Roma.


Nah, a fost simpatică ea așa îmbrăcată în sacoul ăla GALBEN și făcând colegii să tresară, DAR ( sfântul dar) în spatele gestului stă o poveste care va continua.
(Însă, înainte să vă zic povestea doamnei Sydlo, amintesc doar că prim-ministrul Marii Britanii, Wiston Churchill, a lansat V-Sign, ca semn al victoriei și a transmis astfel lumii întregi că al Doilea Război Mondial s-a sfârșit. În perioada aia a fost un icon. De fapt, era o obișnuință a lui Churchill, când îi lipsea țigara să stea cu degetele în V. Așadar, pattern gestual + cadru propice= victory.)

Să ne întoarcem la Beata Sydlo, prim-ministrul Poloniei. Ea a avertizat ceilalți lideri ai statelor membre UE, că va refuza să semneze Declarația de la Roma, dacă o să fie inclusă ideea Europei cu mai multe viteze.
Cumva, am putea să zicem că „ideea vitezelor” a rămas inclusă în Declarația semnată azi de liderii europeni, reuniți la summitul de la Roma pentru a aniversa 60 de ani de la încheierea tratatului ce a pus bazele blocului comunitar, pentru că apare scris așa: „vom acționa împreună în ritmuri și intensități diferite unde va fi necesar.”
Deci, de aia a fost Sydlo evitantă și a făcut acest gest.

Oricum, negocieri sunt sigură că au existat, pentru că era foarte pornită să refuze semnarea Decretului. Una cu alta, Polonia a câștigat ceva, (încă) nu știm ce, Decretul de la Roma a fost semnat de toată lumea (tăte bune), iar Beata Sydlo a câștigat și notorietate.

Ei, tipa asta care-i acum prim-ministrul Poloniei, e de urmărit, pentru că este jucătoare #PeScenaPolitică.
De exemplu, prin 2015 au fost scose stegurile UE de la conferinţele de presă ale guvernului polonez și domana Prim-Ministru a declarat așa:
“Suntem membru al UE, un membru activ, însă am stabilit un principiu conform căruia reuniunile guvernului polonez şi declaraţiile de la finalul reuniunilor vor fi făcute pe fundalul unor drapele mai frumoase, în opinia mea: drapelul alb-roşu polonez.“
…și gata! #BAM

Partidul din care face parte Beata Szydlo, este PiS– Lege şi Justiţie. Dacă vă interesează mai multe, google it, că o să descoperiți niște lucruri #DeȘtiut.
Așadar, „a Apărea și a Părea pentru a nu dispărea, aceasta este legea dură a succesului în politică.”
To be continued!