Știu sigur că primul lucru pe care l-am auzit acum doi ani, în #RepMoldova a fost, „Aici e altfel, aici nu-i România.” Asta am constatat din momentul în care am pus piciorul pe pământul moldovenesc. Zilele petrecut pe aici, alte vizite, toate peripețiile aferente mi-au întărit percepția, iar campania asta de acum m-a convins că Moldova este sălbatică.

Sălbatică, adică îi lipsește moderația, în politică. Est modus in rebus.

A fost o campanie care a stârnit ură, s-au folosit strategii pe care le consideram de domeniul trecutului (evul mediu) și refuzam să cred că în zilele noastre mai are cineva nesimțirea să le folosească. S-a întrecut măsura, rău de tot!

Intimidări, agresiune, ură…acestea au fost detalii.

S-a terminat cu campania aici, mâine Moldova iese la vot! O să voteze bine, o să voteze exact ce i se potrivește.

Oameni…

A început campania în #România!

Un punct comun al campaniilor de aici și din țară, care aș vrea să dispară este implicarea religiei în politică. Dacă mă duc la slujbă, mă duc să mă rog, să cuget, să…orice, cu excepția de a afla cu cine să votez! Bine, așa cred eu. Realitatea e alta!

Uimitor este că, pe cât ni se pare unora de ciudată/nepotrivită implicarea preoților în politică, pe atât de receptivi sunt unii oameni.

Alegerile Parlamentare din România…

Foarte multe fețe noi. Unii abia ieșiți de pe băncile facultăților, care o să-și facă practica în Parlament. Unii ne vor surprinde, alții…vor fi doar alții care o să aibă notat în CV „Deputat”.

…, dar o specie de analizat sunt impostorii. Îi reperezi după cel puțin 3 elemente:

  1. Se cred mari actori politici și își joacă rolul. Nici oțâră de autenticitate în ei.
  2. În mesajele lor, ei sunt totul, zic că ei o să schimbe lumea, nimic despre echipă. Cu toată dragostea, singur o să faci un câ…cântecel.
  3. Beție de putere, de la primul pahar de glorie. Ăștia o să ajungă să mintă așa cum respiră și încet, încet o să-și creeze propria realitate. Tot ei o să fie niște victime, când o să se spargă bula, deoarece între timp, vor crede în propriile minciuni.

DAR, ce-mi plac DARurile…

Peste tot, deci și în politică există oameni care se folosesc de mediul ăsta, să lase o urmă. Să ridice ștacheta. Îi știu și sunt sigură că o să facă lucruri bune și de data asta.

…și uite așa realizezi că uneori e bine să te retragi un pic, ca să vezi lucrurile mai clar.

PS: Politica este despre putere. Adică, puterea de a face ceva pentru oameni. Ceva de folos.

Evident #NumaZic